PVGE
PVGE

PVGE Helmond

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Helmond

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

MCTOP motorrit Grave-Maas-Waal 205 km als seizoensafsluiting

9 Oktober

Stonden om half tien (enkelen al om negen uur) 15 motoren met 16 mensen, waarvan een gastrijder, klaar om een mooie rit te maken als afsluiting van het motorseizoen. Vanaf oktober gaan de meeste motoren namelijk in de stalling uit vrees voor corrosie door pekel. Bovendien is het ‘s winters geen pretje om motor rijden vanwege de kou.

Bij vertrek was het nog stevig fris maar er was zon voorspeld. We reden eerst naar Grave en vandaar naar Lith waar we op een terras, inmiddels in het zonnetje, koffie dronken met een prachtig uitzicht op een zij-arm van de Maas. Geweldig om over de Maasdijk te rijden door een prachtig landschap.

Nederland is fantastisch mooi. In tegenstelling tot de Waal is de Maas een rustige rivier met weinig scheepvaartverkeer. Prachtige dorpen zijn we gepasseerd. Wat denkt u van Batenburg? Onder Nijmegen door zijn we de Waaldijk opgereden. Nou de Waal kent veel scheepvaartverkeer en je rijdt door de mooiste dijkdorpen. In Herwijnen, waar ik regelmatig kampeer, gebruikten we de lunch. Prima kwaliteit en heel betaalbaar. De lunchroom vind je naast de bakker, tegenover de Spar.

Het veer bij Brakel bracht ons naar de overkant van de Waal, waar we richting Heusden reden. Bij Hedel gingen we de Maas en de grens Gelderland-Brabant over. Door de aardigste dorpen en mooie coulisselandschappen reden we via Oisterwijk (blijft mooi) en Oirschot naar Best en vandaar naar Helmond. Geweldige rit, geen pech, gezellige sfeer, mooi rijgedrag. Dank aan voorrijder Clemens en Wegzetter Marijn. Voor herhaling vatbaar; duurt april nog lang?

In de komende winter gaan we, in ons clubhuis bij De Braak, aan de slag met Basecamp om ritten te ontwerpen voor Garmin-apparaten en met Mydrive om ritten te maken voor Tomtom. Trouwens, het zou best leuk zijn om met een clubje van auto’s de ritten te rijden; het is de moeite waard. Je moet dan wel een Garmin-navigatieapparaat hebben of een passagier die als navigator fungeert. Inmiddels zijn er zo’n 60 ritten beschikbaar vanaf sportpark De Braak, allemaal rond de 200 km. Sommige ritten gespreid over enkele dagen naar Duitsland, Belgie en Luxemburg. De ritten kun je opvragen bij mij via het mailadres van het secretariaat PVGE of de motorclub.

Verslag Han (de motorman) 2018 Kasteel Batenburg, Gelderland

Route Grave-Maas-Waal

 

Het informatie blad bevat alle belangrijke informatie van de vereniging en al haar afdelingen

Indien u graag fietst meld u dan aan bij Fietsclub "De Trappers"

Elke 2 weken fietsen we op woensdagmiddag vanaf 13:00 uur