PVGE
PVGE

PVGE Helmond

Samen actief, samen sterk

PVGE

PVGE Helmond

Samen actief, samen sterk

PVGE Koepel

PVGE Helmond

De PVGE afdeling Helmond is in januari 2009 opgericht. Samen met zeven zusterverenigingen die actief zijn in de regio Eindhoven, maakt PVGE Helmond deel uit van de seniorenvereniging PVGE.
De PVGE is voortgekomen uit de vereniging van gepensioneerden van het elektronica concern Philips, maar is al decennia een open vereniging waar ook een zeer groot aantal niet-Philips 50-plussers lid van zijn. Bij de afdeling Helmond is het aantal leden zonder Philips achtergrond inmiddels groter dan oud-medewerkers van Philips.
De band met Philips is echter nog steeds warm. Dit blijkt o.a. uit het kooprecht in de Philips personeelswinkel (Myshop) ook voor leden zonder Philips achtergrond. De zeer aantrekkelijke ziektekostenverzekering die de PVGE samen met Philips bij het IAK heeft en de korting op de entree van het Philipsmuseum.

In Helmond werkt de PVGE intensief samen met de andere seniorenverenigingen: KBO Helmond; PCOB en NOMB in de stichting Verenigde Bonden Overleg Helmond (VBOH). Zie voor meer informatie: Belangenbehartiging.

.

Wat doen we in Helmond?

In de afgelopen 9 jaar heeft de afdeling Helmond reeds enkele bijzondere wapenfeiten op zijn conduite staat staan. Wij hebben reeds vele activiteiten voor onze leden opgestart zoals wandelen, fietsen, biljarten, 1-daagse treinreizen, museumclub en een motorclub. Tevens bieden we hulp bij het aanleren van computervaardigheden en bij het invullen van de belastingaangifte.

Daarnaast zijn wij in de wintermaanden actief met het organiseren van lezingen. Op deze woensdag middagen mogen wij ons verheugen in een gezonde belangstelling voor vele onderwerpen variërend van reisverhalen tot bedrijfspresentaties (o.a. Vlisco,ASML, FEI). Het bezoekers aantal varieert van 40 to 100 , waarbij deze lezingen ook open zijn voor niet leden.

Waar gaan we naar toe met onze vereniging?

De afdeling Helmond wil nu zijn lokale kennis van en verbondenheid met de specifiek lokale industriële historie verder verdiepen. De huidige “lokale” PVGE leden hebben bijna allemaal een industriële achtergrond en hebben een natuurlijke verbondenheid met techniek, handel en industriële ontwikkelingen. Echter culturele activiteiten zoals Museum bezoek vinden ook een grote belangstelling. Verder kunnen de leden zelf nieuwe activiteiten opstarten.

View the embedded image gallery online at:
https://helmond.pvge.nl/afdeling-helmond#sigProIdca9f75eeab

 

 De Schouw is het tweemaandelijkse informatieblad van de PVGE

PVGEpas18

Meld u aan als lid van PVGE en ontdek de voordelen van het lidmaatschap

Informatieblad